BG / EN
08-10.11.2024
СОФИЯ
НДК ЗАЛА1
РИТЪМА НА ГОЛЕМИЯ ГРАД
билети

Оглушителна театрална сензация STOMP, превърнала се в наистина глобален феномен, ще представи заразителна смесица от изкуството на ритъма, танца, театъра и комедията с вълнуващ саундтрак, вдъхновен от суматохата на ежедневието.

Осем изпълнители създават експлозивен ритъм, на който се радват хора от всички възрасти по целия свят през третото десетилетие, извличайки звуци от Запалки на 5, кошчета за боклук, капаци и дори кухненски мивки.

КУПИТЬ БИЛЕТ
билети
"STOMP предизвиква буря от аплодисменти! Безмилостен иобъркващ... изискан, енергичен и остроумен."
The Independent on Sunday
"Това е комедия, но е и музика – тя е вълнуваща, вълнуваща и необичайно оркестрова. Невероятно е!"
Figaro
"Най-дивите и невъобразими ритмични танци, които някога сте виждали!"
The Sunday Telegraph
"Мощно и завладяващо шоу. Кой знае, че всичко, включително мивката, може да бъде толкова забавно"
Frequent Brilliant Traveller
КУПИТЬ БИЛЕТ
20 ХИЛЯДИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ
12 МИЛИОНА ЗРИТЕЛИ
55 ДЪРЖАВИ
6 КОНТИНЕНТА

STOMP обикаля света повече от 30 години, изнасяйки повече от 20 000 концерта пред повече от 12 милиона души в 55 страни на 6 континента.

През цялото време за шоуто STOMP бяха използвани над 60 000 кибритени кутии, 40 000 метли, 30 000 кофи за боклук, 20 000 палки и 35 000 литра черна боя, нанесена със 780 валяка.

КУПИТЬ БИЛЕТ
билети

Люк Кресвелл и Стив МакНиколас

СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ШОУТО

Шоуто STOMP е замислено и режисирано от дългогодишни творчески и бизнес партньори Люк Кресуел и Стив Макникълъс.

Люк е роден и израснал в Брайтън на южния бряг на Обединеното кралство. Самоук перкусионист, той започва да свири на барабани на 9-годишна възраст и напуска училище на 15, за да преследва музикална кариера. Кресуел е бил сесиен барабанист и ритъм програмист за музикалната група Beats International, както и за Бет Мидлър и Елвис Костело.

Стив е родом от Йоркшир в северната част на Обединеното кралство. Музикант, актьор, певец и писател, през цялата си кариера той е работил с голямо разнообразие от групи, включително Bradford Theatre Group, Cliff  Hanger, Royal Covent Garden Theatre, The Flying Picets и Pookiesnackenburger.

Заедно с Кресуел, Стив е режисьор на шоуто STOMP. През 1994 г. те са удостоени с наградата "Лорънс Оливие" за "Най-добра театрална хореография".

Заедно с Люк, Стив създава оркестровото шоу "The Lost and Found", чиято премиера е в Брайтън през 2006 г. И в тандем с Creswell, той работи върху множество филми и реклами, с право споделяйки престижни награди и номинации със своя колега.

През 2010 г. Стив и Люк закупиха Old Market Theatre в родния им Брайтън и Хоув. Мястото осигурява сцена за еклектични продукции и подкрепя местни артисти. Щастлива случайност помогна на приятелите да станат собственици на мястото, където за първи път се представиха заедно.

През 2015 г. Люк Кресуел и Стив МакНикълъс бяха удостоени с почетни докторски степени по изкуства от Университета в Брайтън като признание за приноса им към музиката и сценичните изкуства.

КУПИТЬ БИЛЕТ билети
08-10.11.2024
СОФИЯ
НДК ЗАЛА1
РИТЪМА НА ГОЛЕМИЯ ГРАД
билети